آغاز به کار مجدد رخش خودرو دیزل / شرکت خودروسازی رخش خودرو دیزل پس از چهار سال تعطیلی با مالکیت جدید به چرخه تولید بازگشت.
از دیرباز، آذربایجان با صنعت شناخته شده است و این صنعت آذربایجان بوده که سهم بسزایی در درآمدهای استان و بویژه در اشتغال داشته است. در چند سال گذشته با توجه به رکود اقتصادی مشکلات فراوانی دامن گیر صنایع استان شد و مدیران استانی مجبور شدند توجه ویژه ای به این بخش که شریان اصلی استان می باشد معطوف کنند تا از بار این مشکلات تا حدودی بکاهند. با همین رویکرد بود که تا حدودی از انفعال صنایع استان جلوگیری شد و بنا به دستور استاندار آذربایجان شرقی آقای دکتر مجید خدابخش به مدیران استانی، حمایت از صنایع استان در دستور کار قرار گرفت و استاندار شروع به بازدیدهای میدانی از اکثریت صنایع استان کرد و حتی با کسانی که تولید آنها متوقف شده بود نیز به صحبت نشست و درصدد رفع مشکلات موجود برآمد.
امروز اتفاق بزرگ و میمونی در صنایع استان افتاد که می شود گفت در راستای همین سیاستها بود. شرکت رخش خودرو که در شهرک سرمایه گذاری خارجی واقع شده بود نزدیک سه سال می شد که از چرخه تولید خارج گردیده بود و حتی به گفته حاج محمدرضا زنوزی مطلق "مدیريت ارشد گروه سرمایه گذاری دَریک" اگر تلاشهای لحظات آخر نبود برخی سعی بر اين داشتند كه اين شرکت را از استان خارج کنند و این بار آقای زنوزی که نقش انکار ناپذیری در صنایع سنگین استان دارد پا پیش گذاشت و برای خرید این شرکت اعلام آمادگی کرد و در نهایت با مساعدت های صورت گرفته از سوی قوه قضائیه به ویژه حجت الاسلام مظفری رييس كل دادگستری آذربايجان شرقی، این شرکت به مجموعه دریک واگذار گردید و دوباره به چرخه تولید بازگشت.
مراسمی که در همین زمینه روز پنجشنبه مورخ 97/02/20 با عنوان "آغاز به کار مجدد شرکت رخش خودرو" در محل این کارخانه با حضور مدیران استانی برگزار شد نوید روزهای خوب و خوشایندی را برای صنایع استان می دهد.
این مراسم که با حضور نماينده محترم ولی فقيه در استان و امام جمعه تبریز آیت الله آل هاشم و استاندار آذربایجان شرقی دکتر مجید خدابخش برگزار شد دارای بخش های گوناگونی بود که بخشی از صحبت های بیان شده در این مراسم در زیر ذکر شده است:
حاج محمدرضا زنوزی مطلق در ابتدای مراسم با خوش آمدگويی به مهمانان مراسم و ضمن تشكر از زحمات مسئولين استانی در اين خصوص، با بیان سخنانی به نحوه شکل گیری و اهداف گروه توسعه سرمایه گذاری دریک اشاره کرد و گفت : گروه سرمایه گذاری دریک مفتخر به بنیان گذاری ۳ بخش مهم در استان می باشد که هر ۳ بخش برای اولین بار در استان اتفاق افتاده است.
۱- حدود بیش از ۸۰ درصد ظرفیت فولادی استان را ایجاد کرده ایم و این استان را به قطب سوم فولاد کشور تبدیل نموده ایم که از این جمله می توان به مجتمع فولاد بناب، گروه صنعتی كارخانجات درپاد و مجموعه عجبشیر که هر کدام مجموعه بسیار بزرگی هستند اشاره کنیم.
۲- استان از دیر باز بسیاری از قطعات خودرو را تولید می کرد اما متاسفانه امکان تولید خودرو در استان ممکن نبود. برای اولین بار ایران خودروی تبریز نیز توسط این گروه در استان ایجاد شده که باعث مباهات است که توانستیم این تولید را در استان انجام دهیم .
۳- بدون شک ایجاد هواپیمایی آتا و راه اندازی آن در استان جزو افتخارات این گروه است. نقش آتا در توسعه استان غیر قابل قیاس و غیر قابل انکار است ولازم است به این نکته اشاره کنم که آتا دومین ایرلاین کشور از لحاظ ناوگان و از لحاظ جابجایی مسافر می باشد و در تاریخ کشور اولین شرکت هواپیمایی است که وارد بورس خواهد شد و تمام هماهنگی های لازم برای این کار صورت گرفته و این کار باعث خیر و برکت برای استان خواهد بود.
باعث افتخار است كه لوگوی آتا در ایران و خارج از ایران معرفی می شود. و کلمه آتا در فرهنگ ما ترک زبانان یک کلمه مقدس و با ارزشی است.
حاج محمدرضا زنوزی مطلق در آخر با اشاره به پتانسیل هایی که در استان و همچنین مجموعه رخش خودرو وجود دارد ابراز امیدواری کرد بزودی شاهد رشد و شکوفایی این بخش باشیم.
همچنین ایشان وعده دادند بزودی علاوه بر توليد خودروهای سنگین و نیمه سنگین شاهد تولید خودروی سواری نیز در شرکت رخش خودرو خواهیم بود.
در ادامه برنامه حجت الاسلام مظفری رييس كل دادگستری استان به ایراد سخنان خود پرداختند و از زحمات آقای امن الهی معاون قضائی دادگستری استان و رئیس اداره تصیفه و امور ورشکستگی استان که حدود ۲۰ شرکت ورشکسته را تا به امروز با حدود ۱۴۰۰ نفر کارگر در مجموعه اداره ورشکستگی استان تحت پوشش قرار داده اند و این مجموعه ها تا به امروز به فعالیت خود ادامه داده اند تشکر کرد. حجت الاسلام مظفری در ادامه صحبتهایش به موضوع جهاد اشاره کرد و گفت اکنون جهاد در راه اقتصادی یکی از مهمترین موضوعات است و به نظر من خدمتگزاری بالاترین جهاد است. لذا از خداوند متعال شاکریم و سجده شکر بر آستان مقدسش می گذاریم و از آقای زنوزی بصورت ویژه ای تشکر می کنم. اگر چه ایشان احتیاجی به خرید این مجموعه نداشت و می توانست همین سرمایه را به راحتی در محل دیگری سرمایه گذاری کند اما وارد این مسئولیت شد تا به ندای رهبر کبیر انقلاب لبیک گفته باشد و در جهت ایجاد اشتغال پای در این مسئولیت سنگین بگذارد.
در بخش دیگری از برنامه، حجت السلام والمسلمین آل هاشم نماينده ولی فقيه در استان و امام جمعه تبريز به ایراد سخنرانی پرداختند و از کسانی که مجموعه رخش خودرو را در ابتدا ایجاد کرده اند تشکر کردند و فرمودند استاندار آذربایجان شرقی به نکته مهمی اشاره نمودند در ظرف دیروز و امروز این شرکت سومین مجموعه ای می باشد که دوباره راه اندازی شده است و به چرخه تولید بازگشته است. این راه اندازی خط تولید دقیقا یک روز بعد از اعلام خروج آمریکا از برجام پیام بسیار روشنی به دشمنان انقلاب دارد.
امیدوارم با تولید قطعات داخلی مانند موتور موضوع حمایت از کالای ایرانی بیشتر از پیش در کشور ما تحقق پیدا کند.
حجت الاسلام آل هاشم ادامه داد گفته شده است که به خریداران این خودرو تسهیلات ۶ درصد در جهت نوسازی ناوگان خودروهای بین شهری در نظر گرفته شده است که می تواند نکته با ارزشی برای بهبود وضعیت ناوگان بین شهری کشور باشد.
خدا را شاکرم که چنین رهبر فرزانه ای داریم که پیش بینی های بسیار مهمی در مسائل اقتصادی کشور داشته است حدود ده سال است که شعار سال ایشان مختص به مسائل اقتصادی است.
آقای آل هاشم در ادامه بيان كردند این که ترامپ این اقدام را انجام می دهد چیز جدیدی نیست ما از زمانی که لانه جاسوسی آمریکا را توسط دانشجویان تسخیر کردیم در حال تحریم هستیم در چند سال گذشته این تحریم به جنگ اقتصادی بر علیه ایران اسلامی تبدیل شده است و راه نجات کشور رعایت کردن الزامات اقتصادی کشور که مد نظر رهبری است می باشد. اگر این الزامات را رعایت کنیم امیدواری و موفقیت نصیب ما خواهد شد.
ما در این راه افراد سرمایه گذار شایسته ای داریم که می توانند چرخه تولید را به حرکت در آورند .
گسترش کالای ایرانی نکته موفقیت ما خواهد بود به شرطی که کیفیت کالاهای تولیدی خود را بهبود ببخشیم. اگر بتوانیم کیفیت تولید داخلی خود را بالا ببریم کسی سراغ جنس خارجی نخواهد رفت. توجه داشته باشیم رونق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی با مصرف تولید داخلی ممکن خواهد شد. محصولاتی که در داخل کشور تولید شده است را مصرف کنیم و با این کار محصولات داخلی خود را گسترش دهیم و به آنها ببالیم و این کار را ترویج دهیم.
آل هاشم در بخش سوم سخنان خود رو به بانک ها کرد و گفت: بانک ها به کمک سرمایه گذاران بیایند و با تسهیلات مناسب اجازه دهند سرمایه گذاران وارد عرصه شوند. بانک ها نقش بسیار مهمی در تولید داخلی و رونق این کار دارند.
اگر دست در دست هم بدهیم می توانیم کار بسیار ارزشمندی انجام دهیم و وابستگی کشور به نفت که یادگار دوران شاهنشاهی است را کم کنیم. ببینید ما تنها از طریق معادن خود چه کارهایی می توانیم انجام دهیم.
در آخر به این نکته اشاره می کنم که چند ماه پیش در شورای اداری استان از دکتر جهانگیری خواستیم که در کنار معدن مس سونگون باید یک کارخانه ذوب نیز ایجاد گردد. در زمان حضور ریاست جمهوری نیز پیگیر این موضوع بودیم و نظر مثبت دولت را جلب کرده ایم تا این کارخانه ذوب را ایجاد کنیم.
در آخر از زحمات آقای زنوزی در راه اندازی دوباره رخش خودرو تشکر می کنم و امیدوارم در این راه موفق و موید باشند.